Најновије

Додик уверен да ће Република Српска бити самостална

Српски члан и председавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик каже да Срби никад нису били свеснији свог идентитета, и да то уверење заснива на заједничким ставовима већине по питању прошлости, садашњости и будућности.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Можда би се ми лакше помирили да имамо своју државу Републику Српску и да они имају своју. Вероватно би се лакше помирили. Стрпани смо у Босну и Херцеговину и овде се стално покушава обезбиедити доминација. Срби не желе доминацију. Желе само Републику Српску и ништа више - каже Додик.

Додик наглашава да стабилности Српске доприноси и одличан однос њеног руководства са функционерима Србије предвођеним председником Александром Вучићем.

- Вучић је имао највидљивије кораке практичне помоћи Републици Српској која се огледала и кроз подршку пројектима локалног развоја, али и кроз подршку санирању последицама пандемије, а ево сада и при набавци вакцина и у томе да наши љекари иду у Србију да се вакцинишу - истиче Додик.

Српски члан Председништва истиче да је Република Српска једина у БиХ стабилна и да из те снаге произлази и могућност да одбија повољене кредите ММФ-а кад ти аранжмани садрже политички уцене.

Поручује да ће се Српска одупријети и притисцима које Бошњаци призивају од америчког председника Џоа Бајдена.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА