Најновије

НИЈЕ БИРАО РЕЧИ: Све Мартиновићеве гадости од којих га штити имунитет

Александар Мартиновић спреман је да изговори баш све пред скупштинском говорницом, знајући да због тога, као народни посланик, не може да одговара. Напади за независне новинаре и невладин сектор, у којима их оптужује за прање новца, па чак и за умешаност у покушај државног удара и убиства Александра Вучића, само су неки од најгнуснијих наступа које је Мартиновић имао у својој политичкој каријери.

Александар Мартиновић. (Фото: Јутјуб)

Некадашњи високи функционер Српске радикалне странке, а сада посланик СНС, Александар Мартиновић започео је серију напада у којима је изнео низ лажних и опасних оптужби на новинаре и невладине организације. Иако се није либио ни да запрети физичким нападом, Мартиновићу није изречена ни опомена.

О његовим гнусним скупштинским говорима и даље ћути председник парламента Ивица Дачић, а остала је нема и и Елвира Ковач из СВМ, која је претходних дана председавала седницама Скупштине.

Са друге стране, Мартиновић не може бити позван на кривичну или другу одговорност, јер га посланички имунитет штити за свако “усмено или писмено изражено мишљење” у вршењу посланичке функције.

А шта је Мартиновић све изговарао?

“Дојчиновић пере новац, ЦРТА добила 1,2 милиона долара”

Он је јуче на седници парламента изнео низ оптужби на рачун програмског директора Црте Раше Недељкова, као и податке о директорки те организације Вукосави Црњански. У преносу уживо навео је тачно у којем насељу живи, у коликом стану и марку аутомобила који вози.

Додао је да је седиште невладине организације Црта у “вили на Дедињу која се може поредити с амбасадама” и позвао грађане и посланике да се распитају где је то.

Мартиновић је река и да је поједине пројекте Црте финансирао УСАИД са 1,2 милиона долара и рекао да је он израчунао да ти послови “нису могли да коштају толико”, па је питао “где је нестао милион долара добијених од Амера?”.

Уредника КРИК-а Стевана Дојчиновића оптужио је да “пере новац преко апликације…”.

“Удараћемо по тој врећи док је не поцепамо”

Пре недељу дана Мартиновић је упутио и физичке претње, па је, како је саопштила група невладних организација, рекао да ће свако ко критикује власт бити “пребијен на џаку”.

Он је на седници Скупштине прозвао и интелектуалце са Београдског универзитета и независне новинаре и рекао да су итекако “зависни од појединих страних амбасада и појединих тајкуна”.

“Ми као посланичка група ‘Александар Вучић – за нашу децу’ шаљемо јасну поруку и домаћој и страној јавности да ћемо све те који су сами себе ставили у ту врећу да ударамо по тој врећи најснажније док је не поцепамо”, рекао је Мартиновић, говорећи о наводном покушају државног удара и убиства председника Србије Александра Вучића.

Оптужио Црту за умешаност у покушај Вучићевог убиства

Претходно је у том контексту поменуо и Црту. Мартиновић је заједно са својим страначким колегом Владимиром Орлићем, како је саопштила та организација, њу оптужио за умешаност у покушај државног удара и убиства председника државе.

Црта је позвала Тужилаштво да испита те наводе и као сведоке позове посланике које су изнели те оптужбе.

Тужилаштво се (наравно) није огладило.

“ДС убио Ђинђића”

У јануару прошле године у емисији “Упитник” на РТС Мартиновић је оптужио Демократску странку да је “убила свог премијера Зорана Ђинђића”.

Када је тадашњи посланик демократа Радослав Милојичић Кена говорио о притисцима које опозиција трпи од СНС, Мартиновић је рекао:

“Па ви сте убили сопственог премијера Зорана Ђинђића, убили сте Момира Гавриловића”.

“Сејдиновић не жели добро својој држави”

У октобру 2018. је на седници парламента у оквиру расправе о еколошким темама оптужио Недима Сејдимовића, председника Независног друштва новинара Војводине, да “не жели добро својој држави”.

“Жели да унесе страх и немир код грађана и да поквари све оно што је Србија добро урадила у протеклих неколико година… Грађани схватају ко ради свакога дана у њиховом интересу, а ко не ради ништа и ко шири панику дезинформације и свакога дана кука, а у животу за Србију није урадио ништа добро, па чак ни за своју професију”, рекао је Мартиновић.

“Новинари угрожавају безбедност државе, Шабић ради за стране службе”

Он је у јулу 2019. новинаре оптужио да питањима по Закону о слободном приступу информацијама угрожавају безбедност државе. Мартиновић је током скупштинске расправе о годишњем извештају о раду Повереника за информације од јавног значаја рекао да су захтеви за приступ информацијама од јавног значаја “тенденциозни упити који иду на то да сруше безбедносни систем Републике Србије”.

“Ви сте у ствари, и то грађани Србије треба да знају, да ми престанемо да говоримо овим немуштим језиком који нико живи не разуме, ви сте у ствари били служба и експозитура разних ЦИНС-ова, КРИК-ова, БИРН-ова, БИРОДИ-ја, Наташе Кандић, Немање Ненадића, и тако даље, који су у ствари тражили од надлежних државних органа у највећем броју случајева, то понављам, безбедносно врло осетљиве податке”.

Он је оптужио бившег повереника Родољуба Шабића да ради за стране обавештајне службе и за опозицију, а против Српске напредне странке и државе Србије.

“Душан Петровић повезан са нарко – мафијом”

Мартиновић је у новембру 2018. рекао и да лист “Данас” спроводи “најгору могућу харангу против СНС”.

“Мислим да је ово незабележено још од времена Гебелса и Адолфа Хитлера да се на централним страницама листа ‘Данас’ води најгора могућа кампања против Бобана Бирманчевића, Владе Кнежевића, СНС, Веселина Шљиванчанина“, додао је Мартиновић.

На истој седници рекао и да је Зеленовић само про форме градоначелник Шапца, јер је стварни локални шеф у Шапцу Душан Петровић.

“То је човек који је директно повезан са шабачком нарко мафијом”, навео је посланик СНС.

Управо овакав Александар Мартиновић је председник Административног одбора Скупштине Србије, који одлучује о кршењу недавно усвојеног Етичког кодекса. Мартиновић је формално и његов предлагач, а у време када је усвајан рекао је да ће тај документ бити “угаони камен српске демократије”. Сада видимо какве.

Земља ЕУ пресекла, дозвољено напуштање округа само у посебним случајевима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА