Најновије

РАЗОТКРИВЕН МИЛО! Познато колико кошта један Ђукановићев аутомобил, цена другог још увек тајна!

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић недавно је најавио да ће два мајбаха у државном власништву бити продата, а да ће новац бити уплаћен у буџет државе. Један од мајбаха користи председник Црне Горе Мило Ђукановић, а други је, док је био премијер, користио актуелни посланик ДПС-а Душко Марковић.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

Агенција за националну безбедност је крајем 2017. и почетком 2018. године трговала аутомобиле вредне готово 1,2 милиона евра, од чега је само једно возило - мерцедес маyбацх (мајбах) плаћено више од 647.000 евра.

То се види из фактура које је, на основу Закона о слободном приступу информацијама, добио Истраживачки центар Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС).

За један од два мајбаха, према документацији до које је МАНС дошао, профактура је АНБ-у издата крајем новембра 2017. Ради се о возилу произведеном 2017, од скоро 6.000 кубика и 620 коњских снага, са четворо врата и четири седишта.

У профактури се прецизира и боја - обсидијан црна металик, а цена без ПДВ је 543.968,07 евра. Укупна цена возила са урачунатим ПДВ је 647.322 евра. У профактури је назначено и да се уплата извршава у две рате и то половина укупне цене у року од седам дана од потписивања уговора, а друга у року од 60 дана од дана испоруке и потврде исправности опреме.

Агенција је Државном трезору Министарства финансија 18. јануара 2018. доставила захтев за исплату укупне цене - 647.322 евра.

Подаци о трговини два мајбаха били су означени степеном тајности интерно, па до сада нису били познати детаљи трговине.

Американци се огласили о најсмртоноснијем руском тенку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА