Најновије

Откуд Вучићевом политичком оцу богат возни парк?

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ, иако је по повратку из Хашког трибунала најављивао борбу против Александра Вучића, убрзо је променио плочу и постао највећи бранилац и војник актуелног председника Србије. Многи су се зачудили зашто Шешељ брани политичког сина, који га је издао док је био у Хагу, али и сматрају да је то због повластица. Јавност се с правом пита: Откуд Шешељу два нова џипа "Шкода кодиак" које је, прича се, добио из Чачка, а које је поделио свом сину и једном сараднику. Чланови СРС су се прошлог лета побунили и због 7 "Шкода фабиа караван" које су подељене Шешељевим сарадницима, као и због скупоценог џипа "Ренџ Ровера" ког вози Шешељ, а чија је цена 140.000 евра. Откуд Шешељу толико новца за скупоцене аутомобиле и ко су пријатељи који су му "донирали" аутомобиле?

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

Шешељ се готово сваке недеље појављује на телевизији, бранећи власт и нападајући све који се усуде да критикују његовог ученика. С обзиром на возни парк који радикали имају, с правом се јавност пита одакле лидеру радикала и радикалима толики новац с обзиром на то да СРС није прешао цензус и није парламентарна странка? Постоје одређене индиције да је Шешељ добио велике повластице, а у замену постао телевизијски адвокат Александра Вучића и СНС.

У СРС прошлог лета дошло је до озбиљног раскола. Након изборног дебакла радикала, чланови те странке покренули су побуну против Шешеља и његових синова, због бахатог начина живота. Како су медији тада писали, Шешељу је замерено што вози џип вредан 140.000 евра, а поставља се питање откуд радикалима 5 од 7 "Шкода фабиа караван" које су раздељене унутар странке. Након побуне радикале су напустили високи функционери Немања Шаровић и генерал Божидар Делић. 

Након овог скандала, у јавности се опет покренула прича како је Шешељ добио нове аутомобиле од "пријатеља".

Српска радикална странка је недавно добила два Шкодина дзипа кодиака од пријатеља из Чачка. Један џип, како тврди наш извор, прича се да је добио председник Извршног одбора радикала Ђурађ Јакшић, а други бивши народни посланик и Шешељев син Александар Шешељ. 

Онда не чуди што се Српска радикална странка од некада најјаче политичке опције свела на статистичку грешку и претворила у приватну фирму Војислава Шешеља и његове породице. Ови наводи би могли да објасне и пасивност радикала, као и одлуку Вучићевог политичког оца да од непријатеља и издајника, опет створи пријатеља. То се десило и деведесетих, када је од "лудака" и "највећег уништитеља српског народа", Милошевић за Шешеља постао друг, пријатељ, државник.

Додуше, Шешељ је тада добио од Милошевића блиндирани џип, који је био конфискован од мисије ОЕБС-а и одузет Шешељу након демократских промена.

Могуће да је лидер радикала слаб на џипове…

Бајден се договорио са својом десном руком у Европи, Брисел и Вашингтон имају нове планове за Бал! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА