Најновије

КУЦНУО ЈЕ ЧАС, ПОРУКА ЈЕ ЈАСНА: САА жестоко туче минобацачима, гранате узорале Ал-Баб, то значи само једно (ФОТО/ ВИДЕО)

Сиријска арапска војска (САА) гранатирала је предграђе града Ал-Баба у северном делу Алепа, који је под контролом про-турских милитаната.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Према опозиционим изворима, најмање десет минобацачких пројектила које је испалио САА пало је у села Брата и ​​Дана близу Ал-Баба. У гранатирању је убијен мушкарац, а још један је рањен. Извори тврде да су погинули и рањени цивили.

Ово је био други минобацачки напад САА који је погодио периферију Ал-Баба у последњих 48 сати. Први напад, који се догодио 6. марта ујутро, није резултирао губицима.

Ови напади уследили су након великог ракетног удара САА и руских снага на подручја окупирана снагама које подржава Турска у северном Алепу. Напад је био усмерен на трговце нафтом у близини градова Тархин и Химран.

Прошлог месеца, неколико провладиних и опозиционих извора известило је да се сиријска војска (САА) припрема за покретање велике копнене операције за ослобађање Ал-Баба. Војска је током последњих неколико недеља распоредила појачање јужно од града који су окупирале про-турске снаге.

Турска војска и њој лојални милитанти заузели су град Ал-Баб након битке са ИД пре више од три године. САА је од тада надгледала град. Недавна војна дешавања у северном Алепу указују на то да су се повећале шансе САА и његових савезника за копнени напад на Ал-Баб.

САД неће одустати од притиска на Србију по питању КиМ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА