Најновије

ОБРАЧУН! КУСТУРИЦА: Тадић и Шутановац су уништили војску по нечијем налогу! Шутановац одговорио!

Прослављени режисер испрозивао бившу власт тврдећи да су урушили систем одбране. Они му пак нису остали дужни, па му бивши министар поручује да је потпао под утицај "популистичке пропаганде"

Емир Кустурица. (Фото: Јутјуб)

Прослављени режисер Емир Кустурица оштро је критиковао потезе које је бивша власт повлачила у Војсци Србије! Он је, наиме, рекао да су бивши председник државе Борис Тадић и некадашњи министар одбране Драган Шутановац уништили српску војску.

- Војска јесте веома важна. Оно што су за време Бориса Тадића и посебно за време господина Шутановца уништили у војсци, верујем да је свакако био нечији налог. Нису то они сами смислили. Срећна је околност што се све то сада пресабира - војска поново добија профил. Посебно ми је драго што се помиње та идеја да се служи војни рок, што је битно поистовећивање са могућношћу да се одбрани сопствена територија - рекао је Кустурица за лист Одбрана.

Шутановац му на ово није остао дужан, па је за наш лист рекао да "господин Кустурица има уметничку слободу да прича и о нечему о чему не зна буквално ништа".

- Сама чињеница да неко као он прича о војсци показује да је потпао под утицај, с једне стране, популистичке пропаганде, а с друге стране, општег неразумевања система одбране, као и потреба Републике Србије. То је још једна у низу изјава у којима свако даје себи за право да коментарише озбиљна државна питања без да се реално информише или да барем прочита на који начин су организоване најмодерније и највеће војске света - каже Шутановац и додаје:

- Претпостављам да не би имао то мишљење да је прочитао изјаву председника Русије Владимира Путина да ће и та земља приступити професионализацији своје војске, те очекујем да у том тренутку и Кустурица промени мишљење као што је променио и име.

Покушали смо да добијемо коментар и Бориса Тадића овим поводом, али до закључења овог броја нисмо добили одговор.

Турски председник тражи - Очитати лекцију Израелу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА