Најновије

ШОЈГУ ОБЈАСНИО: Ево зашто су руске нуклеарне снаге најјаче

Руске оружане снаге заобишле су најмоћније војске света у погледу удела модерне технологије у стратешким нуклеарним снагама, изјавио је у петак генерал армије министар одбране Русије Сергеј Шојгу у оквиру маратона Ново знање.

Сергеј Шојгу (Фото: Министарство одбране Русије)

"Данас имамо, ако говоримо о стратешким нуклеарним снагама, ниво модерности од 86%. Ниједна војска у данашњем свету нема такав ниво. То су врло високи показатељи", нагласио је Шојгу.

Ако говоримо о свим осталим родовима оружаних снага, онда „тамо имамо практично свуда, у целој војсци, ниво модерности изнад 70%, а ова цифра и даље расте“.

Министар је подсетио да је председник Русије Владимир Путин обећао да ће учинити све што је у његовој моћи да руска војска буде модерна.

„Наравно, направљен је огроман скок, а започео је, иначе, историјским стандардима не тако давно, када је постало јасно да је потребно предузети драстичније мере, а усвојен је и велики програм за реформу нашег армије “, рекао је шеф руске војске.

Шојгу је додао да се снага руске војске такође повећава због чињенице да је индустрија „на прилично поузданом, солидном колосеку“. Још једим важним фактором назвао је планирани приступ, којим је посебно, према његовим речима, решено питање контроле средстава издвојених за државни набавке из наменске индустрије.

О билансу насиља у Гази прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА