Најновије

"Вучић организује децу да буду на паради у Крагујевцу!"

Допис Горана Јоксимовића, руководиоца Школске управе Крагујевца, упућен свим директоркама и директорима основних и средњих школа, у коме требује ђаке за потребе живе сценографије за војну параду, представља до сада незабележену злоупотребу малолетне деце - стоји у саопштењу Странке слободе и правде.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Даље се у тексту наводи:

У допису који је упућен свим основним и средњим школама се тражи извођење све деце од четвртог до осмог разреда основних школа, као и свих разреда средњих школа. Руководилац школске управе Горан Јоксимовић апелује на директоре и директорице школа да „дају све од себе“ да изведу на улице што више деце, да припреме ученике за праћење параде, као и да пошаљу Школској управи број ђака и наставника који ће присуствовати војној паради 28. јуна.

У допису се напомиње да деца од 7 - 9 година присуствују паради са родитељима.

Странка слободе и правде најоштрије осуђује ову институционалну злоупотребу малолетне деце у политичке сврхе и захтева од министра просвете Бранка Ружића да допис стави ван снаге и тако заштити децу. Коришћење деце од 7 до 17 година за живи шпалир на тропским врућинама, прављење сценографије од ученика за политичке сврхе и неговање култа личности је скандалозно и недопустиво.

Јавности позната политика култа личности Александра Вучића, потезом требовања деце за попуњавање бројчаног стања шпалира за сликање, превазилази све његове до сада виђене пропагандистичке захвате. Странка слободе и правде апелује на родитеље и просветне раднике да се одупру злоупотреби деце за потребе прављења новог Тита у лику Александра Вучића. Клицање и идолопоклонство није ни за једно дете ни за сву нашу децу - стоји на крају саопштења Странке слободе и правде.

Ђорђевић обећао Вучићу да га чека робија. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА