Најновије

БАЛЕТИЋ: Драго ми је због Видовдана у Чикагу, жао ми је што су ми експресно одбили визу да присуствујем

Драго ми је што је америчка држава препознала наш највећи празник и прогласила га за празник града Чикага. Жао ми је што су мени забранили да присуствујем прослави Видовдана у том граду, изјавила је за Правду новинар Милијана Балетић.

Милијана Балетић (фото: Јутјуб)

Она открива да је требало да гостује 28. јуна на позив Српске народне одбране из Чикага и тамо одржи говор.

- Имала сам намеру да се одазовем позиву, попунила сам папире за визу у 17 часова, уплатила 160 долара, али одмах су ме ујутро рано у 8:15 часова обавестили да амерички конзул не може да ме прими на разговор. Нису хтели ни да разговарају са мном, а камоли да добијем визу – пожалила се она.

Како је рекла, у Чикагу се сваке године одржава свечаност на Видовдан, а Српска народна одбрана из Чикага сваке године позива некога из Србије да гостује.

- Требало је да држим беседу на скупу који организује СНО. Јако ми је жао, због наших Срба који су ме позвали и због тако величанственог догађаја, на који сам била почаствована да будем позвана – испричала је Балетићева.

На питање зашто су је одбили за визу, одговара:

- Нека свако ради свој посао, они знају зашто су то урадили. Ја ћу само да се бавим новинарством на начин на који сам то увек радила, а то значи – истина, и ништа друго.

Извор: Правда, Н. Б.

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА