Najnovije

BALETIĆ: Drago mi je zbog Vidovdana u Čikagu, žao mi je što su mi ekspresno odbili vizu da prisustvujem

Drago mi je što je američka država prepoznala naš najveći praznik i proglasila ga za praznik grada Čikaga. Žao mi je što su meni zabranili da prisustvujem proslavi Vidovdana u tom gradu, izjavila je za Pravdu novinar Milijana Baletić.

Milijana Baletić (foto: Jutjub)

Ona otkriva da je trebalo da gostuje 28. juna na poziv Srpske narodne odbrane iz Čikaga i tamo održi govor.

- Imala sam nameru da se odazovem pozivu, popunila sam papire za vizu u 17 časova, uplatila 160 dolara, ali odmah su me ujutro rano u 8:15 časova obavestili da američki konzul ne može da me primi na razgovor. Nisu hteli ni da razgovaraju sa mnom, a kamoli da dobijem vizu – požalila se ona.

Kako je rekla, u Čikagu se svake godine održava svečanost na Vidovdan, a Srpska narodna odbrana iz Čikaga svake godine poziva nekoga iz Srbije da gostuje.

- Trebalo je da držim besedu na skupu koji organizuje SNO. Jako mi je žao, zbog naših Srba koji su me pozvali i zbog tako veličanstvenog događaja, na koji sam bila počastvovana da budem pozvana – ispričala je Baletićeva.

Na pitanje zašto su je odbili za vizu, odgovara:

- Neka svako radi svoj posao, oni znaju zašto su to uradili. Ja ću samo da se bavim novinarstvom na način na koji sam to uvek radila, a to znači – istina, i ništa drugo.

Izvor: Pravda, N. B.

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA