Најновије

ЗАКУВАЛО СЕ НА ГРАНИЦИ: Азербејџан отворио ватру на јерменске позиције

Као резултат гранатирања са азербејџанске стране, рањено је троје припадника јерменске војске. Нема опасности по њихове животе, саопштава Министарство одбране Јерменије.

Јерменски положај (Фото: Министарство одбране Јерменије)

Министарство тврди да су оружане снаге Азербејџана отвориле ватру на положаје јерменске војске на граници у арменској области Гегаркуник.

Према изворима, гранатирању су претходили пуцњи у азербејџанска војна упоришта.

„Министарство одбране Републике Јерменије наводи да није предузело узвраћање ватре до тренутка када су оружане снаге Азербејџана отвориле ватру на јерменске положаје“, кажу у јерменском војном министарству, преноси Armenia Today.

Јереван је изашао са оштром осудом провокативних акција Бакуа.

Раније у петак, 23. јула, Министарство одбране Азербејџана оптужило је јерменске оружане снаге за гранатирање положаја њихове војске у региону Келбаџар, услед чега је један војник убијен.

Како су јерменски медији известили позивајући се на локалне власти, азербејџанске оружане снаге тренутно интензивно гранатирају положаје јерменске војске у правцу села Кут, област Гегаркуник на истоку Јерменије. „Хитна помоћ је отишла на положаје“, цитира Интерфакс речи начелника села Кут Акопа Аветјана.

Лист Известија подсећа да су азербејџанске оружане снаге 19. јула неколико сати пуцале на јерменске положаје на делу Јераш на јерменско-азербејџанској граници. Истовремено је коришћено ватрено оружје различитих калибара, укључујући минобацаче.

Крајем маја, Азербејџан је изјавио спремност да реши питање границе са Јерменијом, подржавајући руски предлог о стварању трилатералне комисије за разграничење азербејџанско-јерменске границе.

Пре тога, Министарство одбране Јерменије изјавило је да је азербејџанска војска привела шест јерменских војника који су изводили инжењерске радове на граничном делу у региону Гегаркуник. Према наводима министарства, ови радови су изведени на јерменској територији.

Како гину Турци у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА