Најновије

АНТИСРПСКА РЕЗОЛУЦИЈА НА ДЕЛУ: Градоначелник Никшића саслушан због негирања геноцида у Сребреници

Градоначелник Никшића Марко Ковачевић саслушан је данас у Вишем тужилаштву због свог става о наводном геноциду у Сребреници.

Марко Ковачевић (Фото: Јутјуб)

"Био сам у Вишем државном тужилаштву да дам изјаву поводом кривичне пријаве ДПС-а којом сам оптужен за негирање наводног геноцида у Сребреници", рекао је Ковачевић након саслушања.

Сада је, истакао је, јасно да је ДПС Резолуцију у парламенту Црне Горе гласао да би се са својим савезницима кроз њу обрачунавао са својим политичким противницима и српским народом у Црној Гори и региону.

"Видимо да постоје покушаји ислеђивања мојих сународника и у региону и јасно је да је ово део шире акције против народа ком припадам. Све ово се дешава а да притом за 400.000 протераних Срба из Хрватске и 200.000 протераних Срба из Сарајева, као и за непребројане хиљаде побијених Срба у том рату нема никакве правде, нити су злочинци кажњени", рекао је.

У правосудном смислу ови догађаји су или прећутани или су виновници ослобођени пред "судовима", рекао је Ковачевић и додао да, ако, како каже, "ту имамо неједнак однос онда је све јасно".

"Тако ће бити јасно да ако отпочну процес против мене да се то ради по политичкој основи у склопу обрачуна са српском народом који је, као што видимо, отпочео Резолуцијом која је донесена у јуну", рекао је Ковачевић у изјави за подгоричку Борбу.

Када ће бити устоличење митрополита Јоаникија, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА