Најновије

БЕЛОРУСКИ ВОЈНИЦИ УПАЛИ НА ЛИТВАНСКУ ТЕРИТОРИЈУ: Хаос на граници (ВИДЕО)

Литванија је оптужила белоруске граничаре за „дрско“ кршење државне границе.

Белоруска војска (Фото: РИА Новости)

Овакву изјаву је дала Литванска државна гранична служба (VSAT). Служба је на својој страници на друштвеним мрежама објавила снимке на којима се наводно приказују белоруске снаге безбедности, као и литвански званичници и мигранти.

Видео је снимљен на током дана, није могуће прецизније утврдити време или место снимања.

На снимку се види да људи у неозначеним униформама гурају људе у цивилу који покушавају да прођу поред њих. Друга група људи стоји подаље, и носе шлемове и са штитовима. Ко су они, такође је немогуће са сигурношћу утврдити.

Виљнус тврди да видео приказује како „белоруски званичници у униформама јединице за разбијање нереда гурају илегалне мигранте из Белорусије на територију Литваније, а затим сами прелазе литванску државну границу“.

„Након више упозорења Државне граничне службе, прекршиоци су се повукли на страну Белорусије“, каже се у саопштењу VSAT -а.

Касније је челница Министарства унутрашњих послова Литваније Агне Билотајте дала изјаву да Виљнус "не може толерисати такву дрску провокацију када је 12 белоруских државних службеника прекршило границу Републике Литваније (17. августа)".

"Одмах смо одговорили на ову провокацију и одлучили да додатно ојачамо капацитете граничне страже", додала је Билотајте.

Како је саопштила прес служба Министарства унутрашњих послова Литваније, инцидент се догодио 17. августа у региону Шалчининкај, белоруски граничари су наводно покушали да „натерају групу од 35 миграната да пређу на територију Литваније“.

Покренута је истрага због кршења литванске државне границе.

Исповест Михаила Горбачова прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА