Најновије

ЗА КОРУПЦИЈУ У ВОЈНОЈ ИНДУСТРИЈИ ТРЕБА СТРЕЉАТИ: То је помагање агресору

Шеф Роскосмоса Дмитриј Рогозин предложио је увођење смртне казне за корупцију у комплексу одбрамбене индустрије.

Дмитриј Рогозин (Фото: Роскосмос)

Он је то изјавио у емисији "Соловјов LIVE" на Јутјубу.

„Када сам још радио у Думи, рекао сам да би, са моје тачке гледишта, корупцију у војно-индустријском комплексу требало кажњавати стрељањем, а не затвором“, рекао је Рогозин.

„Објаснио је да у овом случају не говоримо само о злочинима везаним за проневеру јавних средстава. „Краду из одбране, из безбедности земље. У ствари, ово је помагање агресору“, цитирају га РИА Новости.

Ово није први пут да Рогозин оштро говори о корупцији у одбрамбеној и свемирској индустрији. Он позива да се те сфере сачувају од малверзација и "директора-ловаца", јер је са таквим "прљавштинама и трулежима" немогуће кренути даље, пише агенција.

Челник Роскосмоса рекао је да је у последње три године покренуто неколико десетина кривичних предмета против запослених у државној корпорацији, од којих су неки повезани са малверзацијама на космодрому Восточни.

У фебруару је бивши заменик начелника Спецстроја и шеф оперативног штаба за изградњу космодрома Восточни Александар Мордовец осуђен на 13,5 година у затвору строгог режима. Проглашен је кривим за извршење кривичних дела према члановима „Злоупотреба службеног положаја, са тешким последицама“ и „Узимање мита у посебно великим размерама“.

У октобру прошле године, Роман Бобков, директор свемирског центра Восточни, ухапшен је на два месеца због сумње да је подстрекивао на злоупотребу службеног положаја и службени фалсификат. Бобков и главни инспектор Стројнадзора Министарства одбране Дмитриј Фоминцев осумњичени су за превару са пуштањем у рад водозахватних објеката космодрома, која им је донела око 500 милиона рубаља.

Шта је Рогозин рекао о интерконтиненталној балистичкој ракети Сармат, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА