Najnovije

ZA KORUPCIJU U VOJNOJ INDUSTRIJI TREBA STRELJATI: To je pomaganje agresoru

Šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin predložio je uvođenje smrtne kazne za korupciju u kompleksu odbrambene industrije.

Dmitrij Rogozin (Foto: Roskosmos)

On je to izjavio u emisiji "Solovjov LIVE" na Jutjubu.

„Kada sam još radio u Dumi, rekao sam da bi, sa moje tačke gledišta, korupciju u vojno-industrijskom kompleksu trebalo kažnjavati streljanjem, a ne zatvorom“, rekao je Rogozin.

„Objasnio je da u ovom slučaju ne govorimo samo o zločinima vezanim za proneveru javnih sredstava. „Kradu iz odbrane, iz bezbednosti zemlje. U stvari, ovo je pomaganje agresoru“, citiraju ga RIA Novosti.

Ovo nije prvi put da Rogozin oštro govori o korupciji u odbrambenoj i svemirskoj industriji. On poziva da se te sfere sačuvaju od malverzacija i "direktora-lovaca", jer je sa takvim "prljavštinama i truležima" nemoguće krenuti dalje, piše agencija.

Čelnik Roskosmosa rekao je da je u poslednje tri godine pokrenuto nekoliko desetina krivičnih predmeta protiv zaposlenih u državnoj korporaciji, od kojih su neki povezani sa malverzacijama na kosmodromu Vostočni.

U februaru je bivši zamenik načelnika Specstroja i šef operativnog štaba za izgradnju kosmodroma Vostočni Aleksandar Mordovec osuđen na 13,5 godina u zatvoru strogog režima. Proglašen je krivim za izvršenje krivičnih dela prema članovima „Zloupotreba službenog položaja, sa teškim posledicama“ i „Uzimanje mita u posebno velikim razmerama“.

U oktobru prošle godine, Roman Bobkov, direktor svemirskog centra Vostočni, uhapšen je na dva meseca zbog sumnje da je podstrekivao na zloupotrebu službenog položaja i službeni falsifikat. Bobkov i glavni inspektor Strojnadzora Ministarstva odbrane Dmitrij Fomincev osumnjičeni su za prevaru sa puštanjem u rad vodozahvatnih objekata kosmodroma, koja im je donela oko 500 miliona rubalja.

Šta je Rogozin rekao o interkontinentalnoj balističkoj raketi Sarmat, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA