Најновије

РАЗРЕШЕЊЕ КРИЗЕ ВЛАСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: У владу улазе нови људи

У Црној Гори је у најави разрешење вишемесечне кризе власти реконструкцијом владе на чијем челу ће, по свему судећи, остати актуелни премијер Здравко Кривокапић.

Влада ЦГ (Фото: Влада ЦГ)

Подгорички портал Дан јуче је пренео да је владајућа коалиција начелно сагласна да премијер Кривокапић остане на тој функцији, с тим да део власти инсистира да се процес реконструкције заврши што пре и да у владу уђу нови људи које ће предложити партије, без обзира да ли су експерти или не.

Подгоричке Вијести пишу да Кривокапић сутра почиње консултације о реконструкцији владе најпре са челницима коалиције коју је предводио на парламентарним изборима прошле године - Демократског фронта (Нова, ДНП и ПзП), Социјалистичке народне партије и Праве Црне Горе.

Позивајући се на незваничне изворе, портал пише да Демократама и Грађанском покрету (ГП) УРА до јуче поподне није стигао премијеров позив, али су те партије обавештене о консултацијама.

Седница Главног одбора ГП УРА, која је била планирана за ову седмицу и на којој је та странка требало да се изјасни о премијеровом предлогу реконструкције владе, одложена је за наредну седмицу због службених обавеза председника тог покрета и вицепремијера Дритана Абазовића.

Вијести подсећају да је из ГП УРА претходно речено да ће прихватити дијалог о реконструкцији, с тим да су против уласка политичара.

Криза актуелне власти почела је даном формирања експертске владе - против које је био ДФ, а кулминирала је одласком посланика тог политичког савеза из Скупштине након смене министра правде Владимира Лепосавића због његове изјаве о Сребреници и усвајања Резолуције о Сребреници.

О новој дужности оца Гојка Перовића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА