Najnovije

RAZREŠENJE KRIZE VLASTI U CRNOJ GORI: U vladu ulaze novi ljudi

U Crnoj Gori je u najavi razrešenje višemesečne krize vlasti rekonstrukcijom vlade na čijem čelu će, po svemu sudeći, ostati aktuelni premijer Zdravko Krivokapić.

Vlada CG (Foto: Vlada CG)

Podgorički portal Dan juče je preneo da je vladajuća koalicija načelno saglasna da premijer Krivokapić ostane na toj funkciji, s tim da deo vlasti insistira da se proces rekonstrukcije završi što pre i da u vladu uđu novi ljudi koje će predložiti partije, bez obzira da li su eksperti ili ne.

Podgoričke Vijesti pišu da Krivokapić sutra počinje konsultacije o rekonstrukciji vlade najpre sa čelnicima koalicije koju je predvodio na parlamentarnim izborima prošle godine - Demokratskog fronta (Nova, DNP i PzP), Socijalističke narodne partije i Prave Crne Gore.

Pozivajući se na nezvanične izvore, portal piše da Demokratama i Građanskom pokretu (GP) URA do juče popodne nije stigao premijerov poziv, ali su te partije obaveštene o konsultacijama.

Sednica Glavnog odbora GP URA, koja je bila planirana za ovu sedmicu i na kojoj je ta stranka trebalo da se izjasni o premijerovom predlogu rekonstrukcije vlade, odložena je za narednu sedmicu zbog službenih obaveza predsednika tog pokreta i vicepremijera Dritana Abazovića.

Vijesti podsećaju da je iz GP URA prethodno rečeno da će prihvatiti dijalog o rekonstrukciji, s tim da su protiv ulaska političara.

Kriza aktuelne vlasti počela je danom formiranja ekspertske vlade - protiv koje je bio DF, a kulminirala je odlaskom poslanika tog političkog saveza iz Skupštine nakon smene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog njegove izjave o Srebrenici i usvajanja Rezolucije o Srebrenici.

O novoj dužnosti oca Gojka Perovića pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA