Најновије

ПРОБИЈЕН ФРОНТ ЗАПАДНО ОД ДОЊЕЦКА: Прва линија је пала - да ли је ово почетак главне битке? (ВИДЕО/МАПА)

Руске трупе су јутрос започеле активну офанзиву код Угледара у ДНР. Извештава се да авијација и артиљерија наносе масовне ударе на прву линију одбране непријатеља. Остаци Оружаних снага Украјине били су приморани да беже са линије, напуштајући опрему.

Први заменик министра информисања ДНР Данил Безсонов такође извештава о напретку у доњецком правцу.

„Прва одбрамбена линија непријатеља на правцу Угледар у рејону Павловке је скоро потпуно разорана. Постоји шума у ​​коју се непријатељ укопао, али је наши активно спаљују. Непријатељ је оставио опрему за појачање, коју наша авијација и артиљерија активно уништавају, спречавајући их да се приближе првој линији одбране.

Има успеха и на другим секторима фронта на Доњецком правцу. Тешко је замислити какве губитке трпи непријатељ. Али да су се унапред предали, као што им је раније понуђено, остали би живи“, пише Безсонов на свом Телеграм каналу.

Руски војни новинар и документариста, шеф Сверуске државне телевизијске и радио-дифузне компаније на Блиском истоку и северној Африци Јевгениј Подубни говорио је о значају Павловке, у области чији је пробој почео.

„Копнене и јуришне авијације радиле су ујутру дуж прве линије одбране непријатеља на правцу Угледара. Касније су се случају придружили тешки системи за бацање пламена Солнцопек, топова и ракетна артиљерија.

Према извештајима са терена, највеће губитке снаге кијевског режима претрпеле су у атару села Павловка, које се налази југозападно од самог Угледара. У Павловки се налази велика аутомобилска петља, која је омогућила непријатељским снагама да врше снабдевање муницијом и врше ротацију “, рекао је Подубни.

Аутори телеграм канала “Страше Эдды” пишу да је почела челна битка.

Шта Украјинцима спрема штаб генерала Суровикина сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА