Најновије

МЛАЂАНУ ЂОРЂЕВИЋУ ЗАБРАЊЕН УЛАЗ У БиХ: Претња за безбедност? (ФОТО/ВИДЕО)

Млађану Ђорђевићу, председнику ванпарламентарног покрета Ослођење и некадашњем секретару Савета за Србе у региону, забрањен је улазак у Босну и Херцеговину, и он је враћен са граничног прелаза Скелани.

Млађан Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

„Данаѕ сам у јутарњим часовима враћен са граничног прелаза Скелани и није ми дозвољен улазак у БиХ са образложењем да представљам претњу за безбедност БиХ јавном поретку и јавном реду и миру“, каже Ђорђевић за Данас.

„Доживео сам непријатност у дану када сам крену на свету литургију у манастиру Карно изнад Сребренице код игумана Луке у помен блажнопочившем митрополиту Амфилохију“, додаје.

Ђорђевић сматра да он не представља никакву претњу.

„Наравно да ја не представљам никакву претњу јер ја нисам ни криминалац ни терориста, већ човек који јавно заступа своје ставове и снажно подржава Дејтон и његове тековине као и опстанак Републике Српске. Уложићу жалбу на ово решење и чудно је то да постоје тајни спискови за забрану уласка а да до сада на то није реаговала ни Србија ни РС“, наводи Ђорђевић.

„Никакве ме забране неће спречити да говорим истину и да се борим за слободу кретања и мисли. Ово су потези из мрачног доба прогањања људи само зато што су Срби и православци“, тврди Ђорђевић, оцењујући да „наше службе тим државама шаљу извештаје уз лажне оптужбе да смо сви ми екстремисти“.

Ђорђевић је врло активан на мрежи Твитер, где је недавно поставио објаву из манастира Карно.

Такође, Ђорђевић је недавно боравио и у Русији, одакле је поставио низ фотографија и снимака.

Снимци су од тога како лети у хеликоптеру, преко фотографија у маскирној унформи и са ратном техником, до објава о Ђорђевићевим посетама руским црквама и манастирима,  и фотографија природних лепота из руских крајева.

На проруском протесту у Београду пролетос, Ђорђевић је снимљен како по асфалту исртава слово З, симбол руске војне операције.

Такође, против њега се води прекршајни поступак за истицање транспарента „издајник“ са ликом председника Александра Вучића, на годишњицу почетка НАТО бомбардовања Србије.

Како је сам Ђорђевић објавио на Твитеру, Полицијска управа Врачар му је услед тога одузела оружје за које тврди да има уредну има дозволу.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА