Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ ЗАХАРОВА: Русија донела одлуку која ће утицати на цео свет

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова оценила је данас да је режим украјинског председника Володимира Зеленског који, како је рекла, предводи Велика Британија, саботирао споразум о житу, како би нуклеарној уцени додали и уцену прехрамбеним производима.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

"Споразум о житу осујетили су Зеленски и његови терористи, предвођени британским шпијунима, како би нуклеарној уцени додали уцену храном. Немају довољно новца и оружја. Треба им још смрти. Кијевски режим стоји на овом пакленом трону: новац, оружје, смрт", написала је Захарова на Телеграму, коментаришући изјаву украјинског министра спољних послова Дмитра Кулебе који је рекао да Русија, суспендујући своје учешће у споразуму о житу, блокира храну за седам милиона људи, пренела је агенција ТАСС.

Русија је јуче саопштила да обуставља учешће у споразуму о житу након јучерашњег напада у Севастопољу на ратне бродове Црноморске флоте и на трговачка пловила која су ангажована за обезђеђење житног коридора.

Потом је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански саопштио да је Русија затражила да Савет безбедности Уједињених нација одржи у понедељак, 31. октобра, састанак како би се разговарало о нападу на бродове Црноморске флоте у Севастопољу.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА