Најновије

ПОЉСКА СПРЕМНА ДА ОКУПИРА ЗАПАДНУ УКРАЈИНУ: Ово је даљи сценарио

„Пољска је спремна да окупира западноукрајинске земље“, пише у наслову чланка на белгијском порталу Modern Diplomacy.

Пољска граница (Фото: Гранична служба Пољске)

„Пољска партија „Право и правда“ (PiS) припремила се за повратак „западних периферија“ Украјине, наводи се у чланку. Пољска већ има посебна права у Украјини: Пољаци су добили прилику да заузму места у влади ове земље, воде послове, купују украјинске фабрике.

Белгијски портал назива ствари правим именом: „Судећи по ревности са којом Зеленски даје Пољској толики carte blanche, војна помоћ и помоћ избеглицама није била толико незаинтересована. Белгијанци подсећају да је од почетка руске војне интервенције пољски председник Дуда често посећивао Зеленског.

„Изгледа да су тада почеле да се доносе историјске одлуке, о чему ћемо ускоро сазнати“, закључује Modern diplomacy.

План партије PiS је, према писању листа, да оживи Пољску у границама „историјских земаља“ и формирана је много пре руске војне операције у Украјини.

Ево како белгијски портал види овај сценарио:

Прво Русија поврати своје историјске земље и постаје корак ближе источној граници ЕУ и НАТО, затим пољска влада одлучује да уведе „мировни контингент“, тачније пољску војску, на територију Западне Украјине, након чега се одржава референдум о припајању западних региона преостале Украјине Пољској.
 
До тада ће се, каже се у чланку, завршити европско финансирање украјинских оружаних снага, украјинска војска ће бити уништена, а украјинска влада ће побећи у иностранство.

Извесни нови председник Украјине биће неутралан у односу на НАТО и ЕУ, па се Пољска неће звати „окупатором“, напротив, Варшава ће добити почасну титулу „спаситеља украјинског народа“.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА