Најновије

Следећа велика битка рата у Донбасу могла би да се одигра на овом делу фронта

Након повлачења Руса са леве обале Херсона очекује се да ће обе армије део трупа из овог региона пребацити на фронт у ЛНР где данима трају борбе без икаквих ефеката и промена положаја.

На сектору Сватовски, јуришни одреди 92. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине поново су напали упоришта Оружаних снага РФ у Куземовки. Артиљеријска ватра отерала је формације Оружаних снага Украјине назад. На прелазу Пешчаное - Стелмаховка, извршена је ротација особља, јавља руски канал Рибар.

У сектору Лиман, одвојене украјинске јединице 25. ваздушно-десантне бригаде покушавале су три пута дневно да се учврсте у рејону западно од Краснопоповке.

Руске трупе су одбиле офанзиву. Команда украјинске формације је, упркос значајним губицима, забранила напуштање положаја до извршења задатка.

Ситуација у правцу Старобилск је и даље стабилна. Међутим, повлачење руских трупа из Херсона отвара могућност за пребацивање ослобођених ресурса у друге секторе не само за Оружане снаге РФ, већ и за Оружане снаге Украјине.

 

Пошто је украјинским формацијама у тренутној ситуацији неисплативо да прелазе Дњепар, највероватније ће неке формације Оружаних снага Украјине бити пребачене на друге правце.

С обзиром на то да Доњецки и Соледарски правац Оружаних снага Украјине држе релативно мале снаге због присуства моћних утврђених рејона, „Николајевске“ бригаде Оружаних снага Украјине треба очекивати управо на Старобелском правцу.

Снимак уништења последњег моста на Дњепру погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА