Најновије

ПРОБИЈЕНА ТРЕЋА ЛИНИЈА ОДБРАНЕ: Добре вести за Русију из ДНР

Ратни дописник Сергеј Макаренко, који се заједно са војницима савезничких снага налази код Доњецка, у емисији Соловјов лајв је говорио о пробоју треће линије одбране од стране руских снага код Авдејевке у ДНР.

СВО (Фото: РИА Новости)

Народна милиција ДНР је 11. новембра увече ослободила село Опитноје. Према речима Макаренка, то насеље је играло пресудну улогу у одбрамбеном ланцу националиста у близини Доњецка. Одатле је украјинска артиљерија сваког дана бомбардовала град. Сада ће артиљеријске цеви милитаната бити принуђене да се повуку.

Војници другог моторизованог батаљона 1. гардијске славјанске бригаде извели су храбар контранапад на офанзивне формације Украјинаца и забили им се између насеља Водјаноје и Опитноје.

Рекао је да је украјинска војска одсечена од снабдевања, па је била приморана да бежи, остављајући оружје, муницију, комуникациону опрему и тела својих мртвих. Као резултат тога, украјинска војска је изгубила једну од кључних кота на Доњецком правцу.

„Одатле су (Оружане снаге Украјине — прим. ред.) гледале Спартак, Пески, наш аеродром... Односно, видели су све, и наше кретање... Сада немају такве 'очи', али ипак имају објекте у близини саме Авдејевке, одакле такође посматрају“, рекао је он.

Сада је главни циљ руских снага, према Макаренку, да опколе Авдејевку. Али то ће постати могуће након додатног чишћења Водјаноје, односно, у догледно време, нагласио је репортер.

Зашто је Путин започео војну операцију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА