Najnovije

PROBIJENA TREĆA LINIJA ODBRANE: Dobre vesti za Rusiju iz DNR

Ratni dopisnik Sergej Makarenko, koji se zajedno sa vojnicima savezničkih snaga nalazi kod Donjecka, u emisiji Solovjov lajv je govorio o proboju treće linije odbrane od strane ruskih snaga kod Avdejevke u DNR.

SVO (Foto: RIA Novosti)

Narodna milicija DNR je 11. novembra uveče oslobodila selo Opitnoje. Prema rečima Makarenka, to naselje je igralo presudnu ulogu u odbrambenom lancu nacionalista u blizini Donjecka. Odatle je ukrajinska artiljerija svakog dana bombardovala grad. Sada će artiljerijske cevi militanata biti prinuđene da se povuku.

Vojnici drugog motorizovanog bataljona 1. gardijske slavjanske brigade izveli su hrabar kontranapad na ofanzivne formacije Ukrajinaca i zabili im se između naselja Vodjanoje i Opitnoje.

Rekao je da je ukrajinska vojska odsečena od snabdevanja, pa je bila primorana da beži, ostavljajući oružje, municiju, komunikacionu opremu i tela svojih mrtvih. Kao rezultat toga, ukrajinska vojska je izgubila jednu od ključnih kota na Donjeckom pravcu.

„Odatle su (Oružane snage Ukrajine — prim. red.) gledale Spartak, Peski, naš aerodrom... Odnosno, videli su sve, i naše kretanje... Sada nemaju takve 'oči', ali ipak imaju objekte u blizini same Avdejevke, odakle takođe posmatraju“, rekao je on.

Sada je glavni cilj ruskih snaga, prema Makarenku, da opkole Avdejevku. Ali to će postati moguće nakon dodatnog čišćenja Vodjanoje, odnosno, u dogledno vreme, naglasio je reporter.

Zašto je Putin započeo vojnu operaciju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA