Најновије

ДУГИН: Лажу да сам се окренуо против Путина

Измишљотина је да смо се руски патриоти и ја окренули против председника Владимира Путина а камоли тражили његову смрт, поручио је синоћ филозоф Александар Дугин после вести објављене у неким западним медијима да је, наводно бесан због руског повлачења из Херсона, позвао на убиство руског лидера.

Александар Дугин. (Фото: Јутјуб)

 

Западна штампа је пренела да је Дугин у објави на Телеграму, коју је наводно убрзо обрисао, написао: „Напуштен је руски град. За то је одговорна апсолутна моћ, а ако вас није брига за то, онда нисте Рус. Ми дајемо владару апсолутну власт да нас спасава у критичним тренуцима. Не помињем генерала Суровикина. Он није политичар, он је одговоран за техничку страну фронта. Не пуцајте у њега. Знате у кога треба“, писало је између осталог у објави чија је веродостојност, како преносе руски медији, више него сумњива а која је у делу западне јавности протумачена као позив на убиство Путина.

Убрзо се огласио и сам Дугин, кога на Западу виде као Путиновог духовног оца. Он је на друштвеним мрежама написао :
- Запад је пренео измишљотину да смо се руски патриоти и ја окренули против Путина после херсонског повлачења и наводно тражили његово свргавање, па чак и смрт. Наравно да у то нико неће поверовати, али да буде јасно: Путину нико није окренуо леђа и ми, руске патриоте, га безусловно подржавамо. Бол због губитка Херсона је једна ствар а однос према врховном команданту нешто друго. Одани смо Путину и подржавамо специјалну војну операцију до краја. А ако имамо неке примедбе, оне се односе на неке чланове војне и политичке елите, који су спремни да побегну и издају врховног вођу. Запад који врши стравичан притисак на Русију не схвата да Русија и Путин неће капитулирати ни под којим околностима – поручио је Дугин.

О пробијању треће линије украјинске одбране у ДНР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА