Најновије

ПУТИН: Просто је невероватно шта се у Украјини дешава (ВИДЕО)

Сукоб са неонацистичким режимом у Украјини био је неизбежан, рекао је председник Владимир Путин на скупу поводом обележавања деценије поновног успостављања Руског историјског и Руског војноисторијског друштва.

„Да нисмо предузели одговарајуће акције у фебруару, све би било исто, само из горег положаја за нас. Ситуацију у Украјини њени такозвани пријатељи довели су до фазе када је постала смртоносна за Русију и самоубилачка за сам украјински народ. А то видимо чак и по природи непријатељстава - просто је невероватно шта се тамо дешава, уопште, као да Украјинци не постоје, једноставно су бачени пећ", рекао је он.

Истовремено, Русија се увек односила према Украјини и њеном народу са поштовањем и топлином, а тако је и сада, упркос тренутној трагичној конфронтацији, рекао је Путин.

"У Русији је све управо супротно. Ви то добро знате. Увек смо се према украјинском народу односили са поштовањем и топлином. Тако је било и јесте, упркос данашњем трагичном сукобу", рекао је председник.

Он је признао да су догађаји који се дешавају у Украјини тешки и горки, јер се, у ствари, одвија конфронтација унутар једног народа. Исто се десило и после преврата 1917. године, када су људи гладовали, а стране силе грејале руке на трагедији народа, додао је председник.

"Гледали су своје интересе, слабили и цепали историјску Русију. А данас, непрестано снабдевајући Украјину оружјем, тамо пребацујући плаћенике, они су апсолутно немилосрдни према њеним грађанима. На њихов рачун остварују своје геополитичке циљеве који немају никакве везе са интересима украјинског народа.Такође су усмерени на слабљење, дезинтеграцију и уништење Русије“, рекао је он.

Према Путиновим речима, управо је то оно што је у срцу догађаја који се сада дешавају у Украјини.

"Никада нећемо дозволити да се то деси. Бранићемо своју отаџбину као и наши херојски преци", закључио је председник.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА