Најновије

ПУТИН О БОРЕЉУ: Он је као Брежњев

Председник Руске Федерације Владимир Путин прокоментарисао је речи шефа дипломатије ЕУ Жозепа Борела који је односе Русије и Африке назвао лажним.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Раније је европски политичар изјавио да већина становника Црног континента наводно не зна ништа о руском лидеру и где се налази Донбас. С тим у вези, он је посумњао у искреност подршке афричког становнићтва руској војној операцији.

Владимир Путин је демантовао Борељове речи одговарајући на молбу новинара да прокоментарише речи европског дипломате. Додао је да ЕУ да зна где је Црни континент и какве проблеме има, не би спречила снабдевање храном и ђубривом из Руске Федерације:

„Борељ је велика политичка личност, тако су својевремено говорили о Брежњеву. Али у Африци знају шта је Русија, где се налази и какву је улогу имала у ослобађању од неоколонијализма. Не постоји ниједна држава на планети која не би добила нашу политичку, информативну, економску, а понекад и војну подршку. Имамо веома стабилне, добре и пријатељске односе са републикама Црног континента и они се настављају“.

Корисници друштвених мрежа са Црног континента позитивно су оценили речи Владимира Путина. Осим тога, Боре1ове изјаве су назвали расистичким.

И портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је прокоментарисала Борељове речи. Позвала га је да не криви друге народе за деградацију која се већ дешава на Западу.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА