Најновије

РУСКИ АНАЛИТИЧАРИ ЗАБРИНУТИ: Американци опремају Украјинце за пробој ка Азовском мору

Русија је уништила значајан део оклопних возила Оружаних снага Украјине, али је кијевски режим успео да надокнади губитке западним залихама.

Ово је рекао бивши командант 14. армије у Тираспољу, бивши заменик команданта Групе руских снага у Закавказју, генерал-потпуковник Јуриј Неткачов, оцењујући посету председника Украјине Вашингтону, где обећан му је још један пакет војне помоћи, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Посебно је узнемирујућа информација да је Пентагон платио Кијеву испоруку 100.000 комада тенковске муниције од 125 мм. Према совјетским прописима, ово је око 120 граната по тенку.

"С обзиром на ову количину муниције, то ће бити довољно за подршку борбеним дејствима тенковских јединица неколико механизованих бригада најмање шест месеци“, рекао је Неткачев за „Независимају газету“.

Генерал, који је раније командовао тенковским формацијама и формацијама, уверен је да Пентагон организује велике испоруке тенковске муниције за Оружане снаге Украјине како би обезбедио могућу стратешку офанзиву на обалу Азова.

„Пре почетка специјалне операције, Оружане снаге Украјине, према подацима руског Министарства одбране, имале су око 2.400 тенкова и других оклопних возила. У року од месец дана борбе већина њих (око 1.500 јединица) је уништено. Али Сједињене Државе и НАТО, су у великој мери надокнадили губитке.због совјетског тенковског потенцијала бивших социјалистичких земаља - тенкова Т-72, ​​Т-64 и Т-80".

"Бајден је на састанку са Зеленским рекао да је више од 50 земаља доставило Украјини око 2.000 тенкова и других оклопних возила, више од 800 артиљеријских система и више од 2 милиона комада артиљеријске муниције. И истина је. Русија још није уништила цео борбени потенцијал Оружаних снага Украјине, а Кијев се, уз подршку и војну помоћ Пентагона и НАТО-а, наоружава, припремајући резерве за напад на положаје које данас држе јединице и формације. руске војске“, додао је генерал.

Војни експерт, пуковник у пензији Николај Шуљгин, такође је забринут због предстојећих испорука.

„Руководство Оружаних снага Русије треба да буде посебно будно, јер поред организовања испоруке наоружања за Оружане снаге Украјине, у износу од 1,85 милијарди долара, припремају се нови планове за пружање војне помоћи потребне за обезбеђење будуће фазе војних операција Украјине против Руске Федерације.

Амерички Конгрес би ускоро требало да одобри додатних 44,9 милијарди долара помоћи Украјини у оквиру закона о јавном финансирању за 2023. годину. Од овог износа, само 13,37 милијарди долара је економска и буџетска подршка владе Украјине. А остатак новца је ленд-леасинг за набавку наоружања, муниције и војне опреме. А могуће је да ће амерички авиони и тенкови бити испоручени Оружаним снагама Украјине“, упозорава Шулгин.

МИНИСТАР МИШЧЕВИЋ: Осуђујемо агресију Русије и помажемо обнову енергетског система Украјине

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА