Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Вучић ради у интересу Србије

Срби су чудан народ. Хтјели би да буду најбољи у свему, посебно у спортовима. Није им довољно, као малој нацији, што су међу најбољима у свијету у ватерполу, одбојци, кошарци тенису и у неким атлетским дисциплинама, него би хтјели да буду најбољи и у фудбалу. Јучер је читава Србија била у трансу очекујући да њена репрезентација уђе у осмину финала Мундијала. Када се то није десило, настало је огромно разочарење са високим ступњем фрустрација. Људи су спремни оптужити све и свакога за овај пораз, за испадање из даљњег такмичења, а многи од њих за то оптужују и самог Вучића.

Пише; Емил Влајки

Тако једна особа  пише на Фејсбуку слиједеће, праћена поприличним бројем истомишљеника:

„Који сте ви дебили, бринете хоће ли нам Шиптар који игра за Швицарску дати неки гол на утакмици, а наш предсједник Вучић напунио им мрежу, дао опћине, границе, царине, таблице, електро, подручје законик, судове...“.

Могу схватити разочарење, љутњу на све и свакога, тко губи, има право да се љути, али оно што је особа написала је упитно.
-Прво, српски народ је у више наврата давао, изборима, повјерење Александру Вучићу да води државу онако како зна и умије. Дакле, ако би и било точно оно што И. М. пише, народ је ту, у најмању руку, једнако крив као и његов предсједник.
-Друго, Вучић је врстан правник и радио је оно што је било утврђено Бриселским споразумима вјерујући  да ће и косметски Албанци једнако поступити; тим више што је за то добио међународне гаранције. Дакле, пошто Албанци нису испунили своје обавезе, особе као И. М., требало би да свој бијес усмјере на праву адресу која је у овом случају Брисел (неки сматрају и САД).
-Треће, да Вучић није радио оно што је радио, сада би Србија била под једнаким санкцијама као Руска Федерација; другим ријечима, више не би ни постојала. Једног дана ће политичке науке изучавати Вучићеву тактику за опстанак једне мале земље у крајње неповољном међународном окружењу.
-Четврто, успркос свим могућим притисцима, Вучић успијева да избјегне наметање санкција Русији; чак с њом потписује протоколе о сурадњи.
-Пето, економски гледано, Вучић је успио привући велики број страних инвеститора и, практично, смањити незапосленост на одрживи минимум. И немојте рећи да је то због одласка људи из Србије; одлазе из читаве регије.
-Шесто, мрежом аутопутова који се граде и модернизацијом жељезничког саобраћаја, Србија постаје модерна европска држава.
-Седмо, злу не требало, Вучић је обновио војну моћ Србије која је сада најјача у регији, док су његови претходници били уништили војску те земље.
-Осмо, народ толико вјерује Вучићу што изражава гласањем, да, практично, опозиција ни не постоји у Србији.

Вучић је десет година мудро избјегавао било какве конфликте, те је политички, економски, војно и психолошки стабилизирао Србију. Он је искусан политичар. Не само што је успјешно лавирао између Истока и Запада, већ је и владе састављао у функцији тога. Што се Космета тиче, оно што је „дано“ није суштинско, није ни признање ни дозвола да лажна држава Косова уђе у међународне институције. Вучић чека, посебно да види што ће се десити са украјинским конфликтом од чијег исхода добрим дијелом овиси будућност Србије. Он такођер види да Запад губи рат са Русијом у Украјини.  Уколико се коцкице добро посложе, оно што је „дано“ и што многима изгледа као велика грешка, може се лако поништити.

ДОДАТАК

Изјаве Вучића о Куртију и Трајковић

Предсједник Србије Александар Вучић критиковао је одлуку косовског премијера Аљбина Куртија да за косовског министра за заједнице и повратак Ненада Рашића. Вучић је Раду Трајковић, која је именована за Рашићеву назвао "српским олошем са дна каце", док је за Куртија изјавио да је "терористички олош".

“Избор Рашића, човјека који је добио мање од један посто, као и Раде Трајковић, која је била на његовој листи, показује да они желе прогон, протјеривање и нестанак Срба на Косову и Метохији. И сада неколико ствари да кажем, прије званичног обраћања и састанка са Вархелyијем, ако до тога уопште дође”, рекао је Александар Вучић за Пинк.

Додао је да од Рашича и Трајковић „не постоје гори“ и да они немају повјерење Срба на Косову, „већ повјерења западних агентура и терористичког олоша Куртија“.

Рекацију ЕУ на Рашићево именовање назвао је срамном и нагласио да због тога делегација Србије неће учествовати на самиту ЕУ и Западног Балкану у Тирани.
„Нико из Србије неће бити у Тирани 6. децембра, а долазите лијепо, узимајте дневнице, напутујте се како вам се хоће сви ви из Европе, сви ви са Западног Балкана, баљезгајте о томе како је Србија крива за нешто“, рекао је Вучић.

Обраћајући се Куртију, Вучић је поручио да „води рачуна да не повриједи ниједног Србина, заједно са квислинзима које је изабрао“, јер ће Срби, заједно са државом Србијом „знати да одговоре“.

Остале текстове Емила Влајкија можете видети ОВДЕ.

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА