Најновије

РАСКОЛ НА ПОМОЛУ? Зеленски шокирао НАТО савезнике

Бивши шеф НАТО снага Ставридис назвао је нападе Оружаних снага Украјине на руске аеродроме опасним заокретом

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

Покушаји Оружаних снага Украјине да нападну руске војне аеродроме сигнализирају опасан нови заокрет у сукобу у Украјини, рекао је пензионисани адмирал америчке морнарице Џејмс Ставридис, бивши врховни командант НАТО-а за Европу, у чланку за Блумберг.

Према његовом мишљењу, западни лидери ће сада покушати да натерају кијевске власти да се уздрже од већих напада како би смањили ризик од даље ескалације.

НАТО ће покушати да увери Украјинце како би избегао директно умешаност алијансе у непријатељства“, рекао је он.

У будућности, како је приметио Ставридис, Запад може да обећа кијевском режиму снабдевање напреднијим ПВО системима, као и да размотри трансфер борбених авиона.

Украјина је 5. децембра покушала да онеспособи руске далекометне летелице гађајући совјетске млазне беспилотне летелице на војним аеродромима „Дјагилево“ у Рјазањској области и „Енгелс“ у Саратовској области . У нападу су погинула три припадника техничког штаба, још четири су повређена. Два авиона су задобила мања оштећења на оплати трупа.

Како су нагласили у Министарству одбране, то није спречило руску војску да зада масиван ударац украјинском војном систему командовања и контроле и повезаним одбрамбеним објектима. Погођено је свих 17 назначених циљева, ударом је поремећено пребацивање трупа и страног наоружања у борбена подручја железницом.

Украјинци ударили с леђа специјалним оружјем, експлозије шокирале Кремљ! 

Извор: РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА