Најновије

ШТА КРИЈЕ ХРВАТСКА?! НА ОСТРВО СЕ ИСКРЦАЛИ ВОЈСКА И РАКЕТНИ СИСТЕМ! "Ово није за јавност" (ФОТО)

На острво Мљет пристао је десантни брод Крк, јављају хрватски медији.

Мештани тврде да се на остврво искрцало много припадника војске с опремом, али службеног одговора о разлозима још увек нема.

Десантни брод минополагач Крк пристао је у среду на острво Мљет.

Фотографије необичног призора објавио је портал Морски, чији извор наводи да се ради о пројектилима великог домета.

На Мљету се иначе налази радарска станица, а оне су, према наводима истог извора, главне у подели циљева у евентуалном ракетном нападу.

"Мљет је од времена Југославије био тзв. прва линија одбране, док, примера ради, Корчула и Пељешац не спадају у одбрану већ логистику за предњу линију. Вис је, рецимо, одступница. И то све, наравно, уз услов да Италија, као чланица НАТО савеза и хртватски војни партнер, одрађује своје. Дакле, у том случају Италија држи своју страну, ми појачавамо средину и исток али Италија има проблем на западној обали", такође наводи тај сајт.

"РБС-15 (Роботсyстем 15) је противбродски пројектил великог домета. Последња верзија Мк. 3 може да погађа и циљеве на копну. Пројектил је развила шведска компанија Сааб Бофорс Дyнамицс. Тај пројектил убраја се у класу 'испали и заборави', са сеа-скимминг нападном путањом, с високо-резолутним радарским претраживачем који ради у Ку-фреквентном подручју за напад на површинске циљеве и ГПС системом за напад на копнене циљеве. Конструисан је тако да буде отпоран на електроничка ометања", наводи се у опису система који је стигао на Мљет.

Милановић: "То није за јавност"

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас, поводом, допремања ракетног система на острво Мљет, да то нису ствари за јавност, да је све у реду и да становници тог острва због тога нису забринути.

"То нису ствари за јавност. Становници Мљета нису због тога забринути, све је мирно, све је у реду. Остало ће вас, ако нису на спавању, обавестити из МОРХ-а, то им је посао", рекао је Милановић новинарима у Пожеги.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА