Најновије

Емил Влајки: Капитулација 5 - Свијет је капитулирао пред лудошћу и ратом

Прочитао сам изузетан знанствени рад о психологији мишева, за које је познато да су крајње знатижељни и неодлучни, те како се она даде искористити за њихово истребљење. Пред мишју рупу се постави челична, изузетно оштра пила, тестера. На једном њеном крају се стави комадић меса, а на другом комадић сира. Миш провири из своје рупе и врат му се нађе на оштрој пили. Примијети сир и месо. Неодлучан, почне окретати главу лијево-десно: Бих ли сира или меса? И након неколико таквих покрета, сам себи пререже врат. НАПОМЕНА: Овај знанствени рад стварно постоји и није никаква метафора за актуалну српску политику, али признајем, мада би то можда било претјерано, да се ствари могу и тако проматрати.

Пише: Емил Влајки

Постмодерни, сувремени, апсурдан свијет, који више нема никаквих принципа ни идеја о будућности, потпуно је полудио. У њему, перманентан, антикршћански рат је политика вођен другим средствима.

Тако, Америка, која је настала на кршћанским темељима, настоји да исламизира читав Балкан како би нашкодила кршћанској Европи. Али Америку која је кршћанство замијенила каубојским прагматизмом, духовна страна идеологије уопће не занима. Она, како би њихов главни политички теоретичар, Бжежински, рекао, у свима осталима види једино вазале и робове који треба да међусобно ратују како би она могла продавати своје оружје. Живи од ратова и од експлоатације ратом уништених земаља. Тренутно, подстиче рат Украјине, у коју је већ увезла стотине тисућа тона разноврсне војне технике, са Русијом чијег би се Сибира радо домогла.

С друге стране, друга врст лудила. БиХ муслимани/Бошњаци, као и муслимани са Космета, С. Македоније, Рашке и Црне Горе, задојени панисламизмом,  тврде како су већи Европљани од свих других Европљана!? Вјеројатно притом мисле како ће се читавом будућом ИСИЛ Европом једном вијати Аллахова зелена застава, како ће сви кршћански духовни храмови, као Аја Софија, некадашња православна црква, постати џамије, и да ће се сви искључиво међусобно поздрављати са 'Селам Алејкум'.

Извјесно је, да је ислам велика цивилизација са многим добрим стварима али, једноставно, кршћани, нити припадају исламу, нити ће му  икада припадати. 

Декадентна Европа, шкодећи првенствено себи, мазохистички, у име људских, универзалних права, прима на милијуне муслиманских „избјеглица“. Један  мањи дио њих су то стварно али, добро осмишљеним пројектом, већи дио, углавном мушкарци, младићи, су ратници, освајачи. Чим им нека земља пружи гостопримство, они организирају своје исламске институције, а често врше насиље над локалним, кршћанским становништвом и, сасвим сигурно, успостављају своје терористичке ћелије које повремено дјелују, а њихови главни удари ће тек наићи.

На Балкану, балкански; 'тамни вилајет' без икакве логике и мјесто сталног, могућег насиља.

Србија час тврди како јој је ЕУ пријатељ, час су то Руси и Кинези, а час Албанци и Турци. Трнова круна такве политике је сулуди пројект о 'малом Шенгеју' гдје Србија ствара савез са својим непријатељем, Албанијом, која хоће да јој отме Космет ('Република Косова') и да направи 'Велику Албанију'.

У Босни и Херцеговини, муслимани су од Хрвата направили 'муслиманско цвијеће' (назив потиче из НДХ гдје су муслимани били 'хрватско цвијеће'), а Србе контролирају, уз помоћ Високог представника и Уставног суда БиХ који су слуге САД и ЕУ.

Ни Срби ни Хрвати не желе да такву ситуацију даље подносе. Хрвати су најавили бојкот избора, а Срби поврат отетих надлежности. Али је све то слабо и неизвјесно јер имају против себе читав Запад и милијуне муслимана који су у БиХ, заједно са Турском, спремни наново ратовати.
Питање свих питања је, због чега ЕУ омогућава, брани и намеће исламску доминацију над два кршћанска народа у Босни и Херцеговини? Декадентна, полудјела Европа мисли да су се, у име универзалних људских права, и све друге цивилизације одрекле својих темеља као што се она одрекла кршћанства.

Чини се сулудим, али изгледа да једино рат може пробити балкански гнојни чир гдје је кршћанство капитулирало пред исламом. Хантингтон, амерички политолог, је то предвидио прије тридесет година у свом чланку 'Сукоб Цивилизација'. Да би се то остварило, Хрватска, бранећи свој народ у БиХ, мора се супротставити НАТО-у, а Србија мора коначно схватити да јој је главни национални интерес политичка еманципација Републике Српске. Једино се у здруженом повијесном насиљу против заједничког непријатеља, ове двије државе могу издићи изнад властите капитулације супротстављајући се онима који су тренутачно у улози господара на овим просторима. Можда ће рат у Украјини бити окидач за тако нешто. Кроз читаву прошлост, исламски освајачи Европе су били заустављани на овим границама, и све слути да ће тако бити и овај пут.

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА