Најновије

ОТКРИВЕН ПЛАН ЗА ИЗВЛАЧЕЊЕ ''АЗОВА'' ИЗ МАРИУПОЉА: Лукаво, али већ виђено

Кијев је лицемерно наредио националним батаљонима да напусте Мариупољ у малим групама под маском цивила, изјавио је генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Центра за контролу националне одбране Руске Федерације.

Азов (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, „бандити су одмах почели да извршавају ово наређење“. Националисти напуштају град обучени у цивилну одећу и користе сваку прилику, укључујући и хуманитарне коридоре, рекао је Мизинцев.

„Дакле, 20. марта 2022. године терористи батаљона '’Азов'’ убили су родитеље двоје малолетне деце и, кријући се иза те исте деце, покушали да се превезу хуманитарним коридором ка Запорожју у породичном аутомобилу, али су идентификовани. и одмах су приведени од стране руских војника, а деца су спасена и добијају помоћ која им је потребна“, додао је генерал.

Како је нагласио Мизинцев, одбијањем хуманитарних предлога Русије за Мариупољ, кијевске власти су показале потпуну равнодушност према људским животима.

Дан раније, Министарство одбране Русије је предложило украјинској страни 21. марта отварање хуманитарних коридора из Мариупоља за излазак цивила, као и оружаних јединица и страних плаћеника, без наоружања и муниције. Заменица премијера Украјине Ирина Верешчук одбила је овај предлог.

Подсећамо, док је наш портал преносио извештаје о ратним догађајима у Сирији, писали смо о сличним примерима, где је руска војска отварала хуманитарне коридоре за цивиле, а терористи су се прерушавали у цивиле како би напустили критичну зону без последица, тако да је овак сценарио већ виђен.

Како се НАТО оружје окренуло против Украјине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА