Најновије

КРЕМЉ САОПШТИО: ”Русија ће прибегнути нуклеарном оружју ако...”

Русија ће прибегнути нуклеарном оружју само у случају да јој буде угрожено "постојање", а никако због исхода сукоба са Украјином, саопштио Кремљ.

Фото: pixabay.com

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је изјавио да Русија има концепт безбедности који веома јасно каже да само када постоји претња за постојање државе, може да се употреби нуклеарно оружје.

"И ми ћемо стварно употребити нуклеарно оружје да отклонимо претњу за постојање наше земље", изјавио је јуче Песков америчкој телевизији ПБС, преноси Ројтерс.

Он је нагласио и да се подразумева да било какав исход операције у Украјини, "није разлог за употребу нуклеарног оружја“.

Песков је рекао и да је недавна опаска америчког председника Џозефа Бајдена о руском председнику Владимиру Путину прилично алармантна.

"Његова изјава о томе да Путин не треба или треба да буде на власти у Русији је наравно неприхватљива. Није на председнику Сједињених Држава да одлучује ко ће бити и ко неће бити председник Русије, о томе одлучује народ Русије на изборима“, изјавио је Песков америчкој телевизијИ, преноси Тасс.

Званичник Кремља је навео и да су земље Запада заправо објавиле тотални економски рат Русији, и да његова земља мора да се прилагоди новим условима, који су, како је рекао, "прилично непријатељски".

Песков је изјавио и да је НАТО предузео кораке који утичу на безбедносне интересе Русије и пре него што је Москва покренула "специјалну војну операцију у Украјини".

„Морате да разумете Русију. Шта је био разлог за почетак операције у Украјини? Неколико деценија смо Западу говорили да се плашимо да се НАТО помери на исток, да се бојимо да се НАТО приближи нашим границама са својом војном инфраструктуром, водите рачуна о томе, не гурајте нас у ћошак“, рекао је Песков уз напомену да Русија нема планове да нападне било коју НАТО земљу, наводи Тасс.

Напредак у преговорима између руске и украјинске стране, који се одржавају данас Истанбулу, отворио би пут за састанак двојице председника, поручио Ердоган. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА