Најновије

РУСИЈА ПРОГЛАСИЛА ПРИМИРИЈЕ НЕУСПЕШНИМ: Украјинске јединице блокирале цивиле и прегруписале се

Министарство одбране Русије објавило је неуспех евакуације цивила: из Мариупоља и Волновахе нико није стигао до отворених хуманитарних коридора.

Пук Азов (Фото: Јутјуб)

Тренутно, од декларисаних 200.000 избеглица из Мариупоља и 15.000 из Волновахе, нико није стигао на отворене хуманитарне коридоре, националисти не пуштају цивиле и странце, наводи се у саопштењу руске војске.

Према резултатима објективне контроле (3 дрона изнад Маријупоља, 2 изнад Волновахе), установљено је да хуманитарни конвоји нису формирани, а проглашени „режим тишине“ је активно коришћен за прегруписавање украјинских трупа и националних батаљона на одбрамбеним положајима.

'’Принуђени смо да се обратимо директно вицепремијерки Украјине Верешчуку, са којом смо током протеклог дана интензивно сарађивали и испунили све његове жеље и захтеве: ако вас је кијевски режим увукао у операцију стварања повољнијих услова за нацисте који се бране, реците то лично украјинском народу, који ће вашим акцијама дати вашу политичку оцену

Упркос тежини последица прекида данашње хуманитарне операције, спремни смо да наставимо стрпљиво и истрајно да радимо са представницима Украјине и међународних организација на хитном решавању хуманитарне кризе'’, поручило је руско министарство одбране.

Треба напоменути да је истовремено потпредседник украјинске владе Верешчук дала изјаву о прекиду евакуације, користећи технику која се већ дуги низ година практиковала са Донбасом: оптужила је Русију да је наводно започела гранатирање из тешког наоружања, закључује се у саопштењу.

О убиству украјинског преговарача прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА