Najnovije

RUSIJA PROGLASILA PRIMIRIJE NEUSPEŠNIM: Ukrajinske jedinice blokirale civile i pregrupisale se

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je neuspeh evakuacije civila: iz Mariupolja i Volnovahe niko nije stigao do otvorenih humanitarnih koridora.

Puk Azov (Foto: Jutjub)

Trenutno, od deklarisanih 200.000 izbeglica iz Mariupolja i 15.000 iz Volnovahe, niko nije stigao na otvorene humanitarne koridore, nacionalisti ne puštaju civile i strance, navodi se u saopštenju ruske vojske.

Prema rezultatima objektivne kontrole (3 drona iznad Marijupolja, 2 iznad Volnovahe), ustanovljeno je da humanitarni konvoji nisu formirani, a proglašeni „režim tišine“ je aktivno korišćen za pregrupisavanje ukrajinskih trupa i nacionalnih bataljona na odbrambenim položajima.

'’Prinuđeni smo da se obratimo direktno vicepremijerki Ukrajine Vereščuku, sa kojom smo tokom proteklog dana intenzivno sarađivali i ispunili sve njegove želje i zahteve: ako vas je kijevski režim uvukao u operaciju stvaranja povoljnijih uslova za naciste koji se brane, recite to lično ukrajinskom narodu, koji će vašim akcijama dati vašu političku ocenu

Uprkos težini posledica prekida današnje humanitarne operacije, spremni smo da nastavimo strpljivo i istrajno da radimo sa predstavnicima Ukrajine i međunarodnih organizacija na hitnom rešavanju humanitarne krize'’, poručilo je rusko ministarstvo odbrane.

Treba napomenuti da je istovremeno potpredsednik ukrajinske vlade Vereščuk dala izjavu o prekidu evakuacije, koristeći tehniku koja se već dugi niz godina praktikovala sa Donbasom: optužila je Rusiju da je navodno započela granatiranje iz teškog naoružanja, zaključuje se u saopštenju.

O ubistvu ukrajinskog pregovarača pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA