Најновије

УКРАЈИНСКЕ ЗАСТАВЕ СТОЈЕ НА МЕСТУ РУСКИХ ТРОБОЈКИ: Разочарење чувеног ратног репортера

Познати руски ратни репортер Комсомољске Правде Александар Коц саопштио је да руске трупе напуштају Кијев. Он је опис стања на терену и лична запажања објавио на свом Телеграм каналу, а његов текст преносимо у целости.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

Пише: Александар Коц

Требало ми је доста времена да дођем до овог поста. Прво, зато што током непријатељстава постоје одређена правила за ширење информација. Онда зато што нисам могао да нађем одговоре на питања пратилаца. И сам себе исто питам.

Када су почеле да се појављују фотографије плаво-жутих застава где смо били пре неколико дана, постало је бесмислено негирати очигледно. Напуштамо Кијев. Повлачимо наше јединице „по врпци“. Нисам политичар ни генерал, немам целу слику пред очима. Не знам зашто је донета оваква одлука.

Ја сам ратни репортер. И свих ових месец и по дана сам био са својом војском. И поносан сам што сам имао част да пратим херојске битке, прво код Мариупоља. Затим близу Кијева. Био сам у Гостомељу и руковао се са правим руским витезовима.

Нико и ништа им неће одузети подвиг. И неће га обесмислити. Нису могли да их добију у борби. То је већ историја. Попут приштинског десанта, који је касније такође напустио Слатину.

Рат тек почиње. Онда ћемо схватити ко је у праву, а ко није. Морамо извући закључке и кренути даље. До краја. Остајем са нашом војском. Подржите је сада!

Снимке украјинског напада на руску територију погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА