Најновије

ОФАНЗИВА У ПОСЛЕДЊЕМ УПОРИШТУ ''АЗОВА'': Војска ДНР у залету

Оружане снаге Русије и Доњецке Народне Републике (ДНР) успешно напредују у индустријској зони Мариупоља, где украјинска војска наставља одбрану, изјавио је портпарол Народне милиције ДНР Едуард Басурин.

ДНР (Фото: РИА Новости)

Према његовим речима, сада се доњецке снаге спремају да заузму фабрику '’Азовстаљ'’. Они формирају јуришне тимове наоружане пешадијским бацачима пламена на ракетни погон.

„Ове јуришне групе показале су своју ефикасност током напада на копнене и подземне објекте Железаре Иљич“, рекао је Басурин.

Он је територију фабрике назвао "градом у граду", напомињући да је била јако ојачана бетонским конструкцијама. Ово представља велике потешкоће за организовање напада.

„Главни задатак војске је да потпуно блокира ову индустријску зону, уништи оружје веће од минобацача од 82 милиметра, а затим одлучи како да га попуши“, рекао је представник ресора.

Борбе за Мариупољ између Народне милиције и Оружаних снага Украјине трају више од месец дана. Сада су украјинске јединице концентрисане углавном у области погона '’Азовстаљ'’ и '’Азовмаш'’, оба у индустријској зони града.

Према наводима команде Доњецка, у граду је вероватно остало укупно 3.000 до 4.000 бораца украјинске војске. Заузели су одбрамбене положаје на утврђеним тачкама и настављају тврдоглав отпор.

О новој јединици украјинске војске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА