Најновије

ПОКС: Од јуче познато ко ће бити будући краљ Србије

Након што је саопштено да је принц Петар Карађорђевић потписао одлуку о абдикацији и пренео сва права брату, принцу Филипу, из Покрету обнове Краљевине Србије (ПОКС), чији председник је Војислав Михаиловић, поручују да је сада познато ко ће бити будући краљ Србије, уз честитке грађанима на том "великом догађају".

Војислав Михаиловић (Фото: ПОКС)

ПОКС у саопштењу поздравља одлуку принца Петра да препусти права наследства круне свом брату Филипу Карађорђевићу и оцењује је као мудру и државничку.

"Од јуче цела Србија зна да ће после краља Александра II Карађорђевића, његов средњи син принц Филип бити наследник круне, а затим и унук, принц Стефан, који сви живе у Србији", навео је Михаиловић.

Он је додао да је краљевина "насилно, нелегално, противуставно и недемократски укинута 1945. године" и да се народ никада није изјаснио о тој одлуци, нити је подржао на референдуму.

"Зато је монархисти никада нису признали, нити ће. За нас је Александар II легитимни краљ Србије, а будући краљ после њега ће бити Филип I, уколико се са том одлуком сложи краљ, што је неопходно према правилнику Краљевског дома. Честитам српском народу и свим грађанима Србије на овом великом догађају", додао је Михаиловић.

О несталих 9.000 гкасачких листића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА