Најновије

ЛУКАШЕНКО ОДГОВАРА НА НАТО ПРОВОКАЦИЈЕ: Белорусија распоређује трупе на граници са Украјином

Белорусија ће распоредити трупе за специјалне операције у три области у близини границе са Украјином, саопштиле су данас белоруске оружане снаге земље.

Фото: Председништво Белорусије

Саопштење оружаних снага уследило је у тренутку када је председник Александар Лукашенко говорио о улози ракета руске производње у јачању одбране Белорусије.

Минск се месецима жалио да земље НАТО појачавају војно присуство у близини граница Белорусије и на то одговорио повећањем размера и интензитета сопствених војних вежби.

Начелник Генералштаба белоруске војске Виктор Гулевич навео је да се број војника НАТО близу белоруске границе “више него удвостручио” и да његова земља распоређује противваздушне, артиљеријске и ракетне јединице за вежбе на западу своје територије.

Председник Лукашенко је навео да је Москва пристала да помогне Минску у производњи пројектила сличних Искандеру, које је Русија користила у Украјини и да жели да Белорусија настави да користи руске ракетне системе земља-ваздух С-400 и С-300, наводи Ројтерс.

- Ми смо реалисти, разумемо да нећемо моћи да победимо НАТО, али можемо да нанесемо штету, посебно оним територијама са којих ћемо бити нападнути - рекао је шеф белоруске државе.

Украјина је изгубила 14 авиона и хеликоптера приликом покушаја да заузме Змијско острво, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков. Шта су још изгубили сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА