Најновије

МАТВИЈЕНКО: Русија жели да превазиђе сукоб са Западом

Русија и Запад живе на истој планети и стога су осуђени на интеракцију, Руска Федерација жели да превазиђе тренутну конфронтацију са Западом, изјавила је председница Савета Федерације Валентина Матвијенко. Истовремено, према њеним речима, такво превазилажење не би требало да буде у супротности са интересима Русије.

Валентина Матвијенко (Фото: Савет Федерације)

"Живимо на истој планети и осуђени смо на интеракцију. Штета што друга страна то сада не жели да схвати. Сваки пут одбијајући део универзалног, Запад тиме осиромашује себе и своју будућност. Нема "западофобије” у Русији. Спремни смо да превазиђемо тренутну конфронтацију, али, наравно, не на штету наших интереса“, написала је она на свом блогу на сајту Савета Федерације, посвећеном Дану Русије који се обележава 12. јуна.

Истовремено, нагласила је она, Руси морају стално да памте да русофобија у Европи има дубоке корене, оно што се данас дешава није „изненадна, краткорочна” епизода, већ стална компонента друштвеног и политичког живота Запада. . И о томе морамо водити рачуна у свему: и у политици, и у економији, и у култури“, уверена је Матвијенкова.

Она је навела речи руског социолога и идеолога панславизма, изузетног руског мислиоца, зачетника теорије цивилизација, Николаја Данилевског, који је написао да Европа у Русији види не само туђинско, већ и непријатељско начело.

„Наведено не значи да позивам на затварање и мржњу према Западу“, додала је Матвијенкова.

О реакцији УН на дешавања у ДНР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА