Најновије

ПРЕДАЈА У СЕВЕРОДОЊЕЦКУ: Део војске положио оружје

Део припадника Оружаних снага Украјине, који се налазио у фабрици Азот у Северодоњецку, положио је оружје, изјавио је потпуковник Народне милиције ЛНР Андреј Марочко.

ЛНР (Фото: РИА Новости)

„Током извођења специјалне војне операције на територији предузећа „Азот” у граду Северодоњецку, заиста, један део украјинске војске је донео исправну одлуку и почео да се предаје“, рекао је потпуковник.

Марочко је рекао да се због безбедности самих припадника кијевских снага безбедности још не открива број оних који су се предали и њихова припадност једној или другој јединици.

„Сада (украјински) одреди раде веома активно на територији предузећа. Такође, рођаци оних који су се предали могу бити прогањани на територији Украјине“, објаснио је он.

Раније је председник ЛНР Леонид Пасечник рекао да су припадници Народне милиције ЛНР ушли на територију фабрике Азот у Северодоњецку, где Оружане снаге Украјине покушавају да одрже одбрану, док ће тачан број цивила које кијевске снаге безбедности држе на територији фабрике Азот у Северодоњецку бити познат након ослобађања предузећа.

Ухваћеног екстремисту који је мучио руске војнике погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА