Najnovije

PREDAJA U SEVERODONJECKU: Deo vojske položio oružje

Deo pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, koji se nalazio u fabrici Azot u Severodonjecku, položio je oružje, izjavio je potpukovnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

LNR (Foto: RIA Novosti)

„Tokom izvođenja specijalne vojne operacije na teritoriji preduzeća „Azot” u gradu Severodonjecku, zaista, jedan deo ukrajinske vojske je doneo ispravnu odluku i počeo da se predaje“, rekao je potpukovnik.

Maročko je rekao da se zbog bezbednosti samih pripadnika kijevskih snaga bezbednosti još ne otkriva broj onih koji su se predali i njihova pripadnost jednoj ili drugoj jedinici.

„Sada (ukrajinski) odredi rade veoma aktivno na teritoriji preduzeća. Takođe, rođaci onih koji su se predali mogu biti proganjani na teritoriji Ukrajine“, objasnio je on.

Ranije je predsednik LNR Leonid Pasečnik rekao da su pripadnici Narodne milicije LNR ušli na teritoriju fabrike Azot u Severodonjecku, gde Oružane snage Ukrajine pokušavaju da održe odbranu, dok će tačan broj civila koje kijevske snage bezbednosti drže na teritoriji fabrike Azot u Severodonjecku biti poznat nakon oslobađanja preduzeća.

Uhvaćenog ekstremistu koji je mučio ruske vojnike pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA