Најновије

СМРТНА КАЗНА ЗА СТРАНЕ ПЛАЋЕНИКЕ: Тужилаштво ДНР покренуло судски процес

Генерално тужилаштво ДНР доставило је суду кривични поступак против страних плаћеника, два британска држављана и једног држављанина Марока, који би у резултату суђења могли бити осуђени на смртну казну, преноси прес-служба тужилаштва.

Заробљеници (Фото: РИА Новости)

„Истражно одељење Генералног тужилаштва ДНР завршило је истрагу у кривичном предмету против страних плаћеника – британских држављана Шона Пинера и Ендру Хила, као и држављанина Краљевине Мароко Садуна Брахима... Оптужени су странци. са извршењем злочина на територији Доњецке Народне Републике <...>: „извршење злочина од стране групе лица“..., „насилно одузимање власти или насилно задржавање власти“..., „плаћеништво“, као и „обуку за извођење терористичких активности“, наводи се у извештају.

Истрагом је утврђено да су за награду учествовали у оружаној агресији Украјине да насилно преузму власт у ДНР. Напомиње се да је кривични предмет послат суду на разматрање о меритуму. Ускоро ће се одржати прво рочиште.

Додаје се да се, с обзиром на ратно време, на основу одредби важећег кривичног закона, плаћеницима може изрећи изузетна мера - смртна казна.

О ситуацији код Северодоњецка прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА