Najnovije

SMRTNA KAZNA ZA STRANE PLAĆENIKE: Tužilaštvo DNR pokrenulo sudski proces

Generalno tužilaštvo DNR dostavilo je sudu krivični postupak protiv stranih plaćenika, dva britanska državljana i jednog državljanina Maroka, koji bi u rezultatu suđenja mogli biti osuđeni na smrtnu kaznu, prenosi pres-služba tužilaštva.

Zarobljenici (Foto: RIA Novosti)

„Istražno odeljenje Generalnog tužilaštva DNR završilo je istragu u krivičnom predmetu protiv stranih plaćenika – britanskih državljana Šona Pinera i Endru Hila, kao i državljanina Kraljevine Maroko Saduna Brahima... Optuženi su stranci. sa izvršenjem zločina na teritoriji Donjecke Narodne Republike <...>: „izvršenje zločina od strane grupe lica“..., „nasilno oduzimanje vlasti ili nasilno zadržavanje vlasti“..., „plaćeništvo“, kao i „obuku za izvođenje terorističkih aktivnosti“, navodi se u izveštaju.

Istragom je utvrđeno da su za nagradu učestvovali u oružanoj agresiji Ukrajine da nasilno preuzmu vlast u DNR. Napominje se da je krivični predmet poslat sudu na razmatranje o meritumu. Uskoro će se održati prvo ročište.

Dodaje se da se, s obzirom na ratno vreme, na osnovu odredbi važećeg krivičnog zakona, plaćenicima može izreći izuzetna mera - smrtna kazna.

O situaciji kod Severodonjecka pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA