Најновије

ПОЉАЦИ ГУРАЈУ УКРАЈИНЦЕ У СМРТ: Нова велика испорука тенкова Кијеву - да ли ће рат имати краја? (ВИДЕО)

Пољска би могла добити око 50 старих тенкова Абрамс из САД у замену за испоруку Украјини још 232 тенка ПТ-91. Укупно са 250 купљених пољска армија би имала 300 Абрамса.

Информацију о овој трампи је поделио пољски аналитичар Јарослав Волски. То је ако не рачунамо 250 тенкова Абрамс М1А2 СЕПв3 које је Пољска већ наручила.

Захваљујући овој одлуци, оружане снаге земље моћи ће да донирају старе моделе ПТ-91. Претпоставља се да ће тада отићи у Украјину. Иначе, Пољска сада има 232 тенка ПТ-91.

Подсетимо, ПТ-91 је пољски главни борбени тенк заснован на лиценцној верзији совјетског Т-72М1. Први прототипови ПТ-91 направљени су 1993.

Основна верзија тенка серијски је произведена у фабрици Бумар Лабенди од 1995. до 2002. Главна карактеристика ПТ-91 је Тварди (Twardy) заштита која користи ЕРАВА (ERAWA) сопствени активни оклоп. Има 394 блока. Покривају предњи део трупа и куполе.

Ови блокови су постављени готово без размака једни према другима. Тестови су показали да ЕРАВА блокови повећавају заштиту тенка за 30-70% у зависности од врсте пројектила.

О најновијим променама на фронту у Донбасу читајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА