Најновије

УСИЈАЊЕ: Москва оптужила Американце да су одговорни за стравичан злочин у Херсонској области (ВИДЕО)

Москва каже да су удари на Нову Каховку омогућени испоруком америчког оружја Кијеву.

Смртоносно гранатирање града Новаја Каховка у јужној Украјини, који се налази под контролом Русије, омогућено је испоруком тешког наоружања америчке производње Кијеву, рекао је високи руски дипломата, пренели су руски медији.

"Овакви удари на цивилна места могу само да извуку осуду. То је директна последица испоруке оружја од стране Сједињених Држава Кијеву", рекао је у уторак за РИА Новости Дмитриј Пољански, заменик шефа мисије Русије при УН.

Украјинске трупе гранатирале су у понедељак Нову Каховку, град у јужној Херсонској области, саопштили су локални званичници. Владимир Леонтјев, начелник градске администрације, рекао је у уторак да је седам особа погинуло, а до 70 је повређено. Он је раније рекао да је од гранатирања уништено складиште ђубрива, а оштећено је више кућа, као и други цивилни објекти, укључујући пијацу и болницу.

Наталија Зарја, која координира испоруку хуманитарне помоћи граду, рекла је да је уништено и складиште са 35 тона помоћи, укључујући храну.

Украјинска војска саопштила је у уторак да је уништила складиште муниције у Новој Каховки. Украјина и Русија су се више пута међусобно оптуживале за гранатирање стамбених насеља и убијање цивила.

Пољска шаље 230 тенкова у Украјину, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА