Најновије

ДВЕ УКРАЈИНСКЕ БРИГАДЕ РАЗБИЈЕНЕ: Руске снаге одржавају притисак код Северска и Славјанска (МАПА)

Специјална војна операција Русије у Украјини почела је 24. фебруара. У току су жестоке борбе у Донбасу, а артиљеријски дуели воде се на Харковском и Запорошком правцу.

На телеграм каналу rybar дат је кратак резиме борби на западном фронту.

*Оружане снаге РФ напале су положаје Оружаних снага Украјине у пограничном Белопољском округу Сумске области.

*У протекла 24 сата, руске снаге су напале објекте украјинске војске у Циркуњу у предграђу Харкова: погођени су стационарни пункт у локалној болници и паркинг опреме у фабрици Полимерагро.

*У Донбасу се странке прегруписавају пре даљег развоја офанзиве савезничких снага:
-У Константиновки је задат удар на место размештаја Оружаних снага Украјине и страних плаћеника.У селу је организован и прихватно-дистрибутивни центар за мобилисане грађане. Долази до снабдевања 24 омбр и 57 омбр, који су претрпели озбиљне губитке у недавним сукобима.

-Извештаји о заузимању Северска од стране Оружаних снага РФ су преурањени. За јуриш на град потребно је заузети суседне висове у близини Верхнекаменског, које су и даље под контролом Оружаних снага Украјине.

-Украјинска команда очекује наставак офанзиве на подручју Ивано-Дарјевке након прегруписавања руских јединица. Да би се ојачала друга линија одбране, додатне јединице су распоређене у Вјемку и Перејездное.

-Настављају се борбе у сектору Соледара код Белогоровке и Берестовоје.

-Савезничке снаге полако напредују у правцу Доњецка. Дошло је до сукоба у рејону Каменке на аутопуту Авдејевка-Константиновка.

-УАФ редовно пуца на насеља ЛНР и ДНР, међу цивилима има жртава и повређених. ХИМАРС МЛРС напао је град Стаханов у Луганској републици.

*Артиљеријски дуели се настављају у Запорошкој области и на правцу Кривог Рога. Ниједна страна не спроводи никакве активне офанзивне операције.

Зашто америчке дипломате напуштају Кијев и шта следи, погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА