Najnovije

DVE UKRAJINSKE BRIGADE RAZBIJENE: Ruske snage održavaju pritisak kod Severska i Slavjanska (MAPA)

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu, a artiljerijski dueli vode se na Harkovskom i Zaporoškom pravcu.

Na telegram kanalu rybar dat je kratak rezime borbi na zapadnom frontu.

*Oružane snage RF napale su položaje Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom Belopoljskom okrugu Sumske oblasti.

*U protekla 24 sata, ruske snage su napale objekte ukrajinske vojske u Cirkunju u predgrađu Harkova: pogođeni su stacionarni punkt u lokalnoj bolnici i parking opreme u fabrici Polimeragro.

*U Donbasu se stranke pregrupisavaju pre daljeg razvoja ofanzive savezničkih snaga:
-U Konstantinovki je zadat udar na mesto razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika.U selu je organizovan i prihvatno-distributivni centar za mobilisane građane. Dolazi do snabdevanja 24 ombr i 57 ombr, koji su pretrpeli ozbiljne gubitke u nedavnim sukobima.

-Izveštaji o zauzimanju Severska od strane Oružanih snaga RF su preuranjeni. Za juriš na grad potrebno je zauzeti susedne visove u blizini Verhnekamenskog, koje su i dalje pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine.

-Ukrajinska komanda očekuje nastavak ofanzive na području Ivano-Darjevke nakon pregrupisavanja ruskih jedinica. Da bi se ojačala druga linija odbrane, dodatne jedinice su raspoređene u Vjemku i Perejezdnoe.

-Nastavljaju se borbe u sektoru Soledara kod Belogorovke i Berestovoje.

-Savezničke snage polako napreduju u pravcu Donjecka. Došlo je do sukoba u rejonu Kamenke na autoputu Avdejevka-Konstantinovka.

-UAF redovno puca na naselja LNR i DNR, među civilima ima žrtava i povređenih. HIMARS MLRS napao je grad Stahanov u Luganskoj republici.

*Artiljerijski dueli se nastavljaju u Zaporoškoj oblasti i na pravcu Krivog Roga. Nijedna strana ne sprovodi nikakve aktivne ofanzivne operacije.

Zašto američke diplomate napuštaju Kijev i šta sledi, pogledajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA