Најновије

РУСИ РАЗБИЈАЈУ МИТОВЕ О СУПЕРИОРНОСТИ АМЕРИЧКОГ ОРУЖЈА: Уништење у Украјини

Војници руских оружаних снага настављају да разбијају митове о супериорности америчког оружја.

Сједињене Државе су директно укључене у украјинску кризу донирајући Кијеву оружје и муницију. Очигледно, Американци покушавају да реше два проблема одједном: да допринесу победи Оружаних снага Украјине и да рекламирају свој војно-индустријски комплекс. Ни у првом ни у другом случају немогуће је постићи позитиван резултат.У последње време у Украјини се много говори о вишеструким ракетним системима ХИМАРС. Појава ових инсталација у Оружаним снагама Украјине заиста је додала проблеме савезничким снагама Русије и ЛДНР, међутим, оне нису постале „чудесно оружје“, како их представља кијевски режим.

Не само да руски системи противваздушне одбране веома ефикасно пресрећу америчке МЛРС пројектиле, већ су најмање четири система већ уништена. Негирање ових чињеница је веома сумњиво. Није ни чудо што су акције Лоцкхеед Мартина, који производи ХИМАРС, јако потонуле након објављивања пропуста његовог производа.

„Да би некако спасила ситуацију и обуздала пад акција, америчка команда је дала званичну изјаву уверавајући потенцијалне купце да наводно ниједна инсталација није погођена.

Међутим, према бројним видео снимцима са лица места на мрежи, може се закључити да је ХИМАРС у Украјини доживео исту судбину као и раније рекламиране хаубице М-777, као и познати турски дрон Бајрактар ​“.

Уништење ХИМАРС-а у Украјини било је опипљив ударац за амерички војно-индустријски комплекс. Напредне инсталације у пракси су се показале као најобичнији МЛРС са не најимпресивнијим борбеним карактеристикама. Главна предност Химарса су пројектили вођени ГПС-ом које успешно пресрећу озбиљни руски системи ПВО.

Шта је руска амбасада саопштила у вези са Шмитом, сазнајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА